Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θα δίνατε ποτέ 500.000 ευρώ για αυτό το αυτοκίνητο;

Η Alpha Motor Corporation ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια με σκοπό να ασχοληθεί με τη δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που ξεχωρίζουν για τη σχεδίασή τους

Αυτοκίνητο

Το πιο πρόσφατο μοντέλο τής Alpha Motor Corporation είναι το Montage, ένα διθέσιο δίθυρο coupé όχημα το οποίο έχει ρετρό σχεδίαση που το κάνει να ξεχωρίζει. Το αμάξωμά του έχει στυλ που παραπέμπει σε όχημα του Μεσοπολέμου, με την ανάγλυφη μάσκα του, τους στρογγυλούς  προτεταμένους προβολείς εμπρός, τους εκτεταμένους θόλους των τροχών εμπρός και πίσω και το λιτό και όμορφα διαμορφωμένο πίσω μέρος του.

Τo αμάξωμα του Montage είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και φάιμπεργκλας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Οι εμπρός θόλοι είναι ενιαίοι με τα μαρσπιέ τονίζοντας τον ρετρό χαρακτήρα του, κάτι που ενισχύεται και από τα λευκά πλαϊνά των ελαστικών και τους πολύακτινικούς τροχούς.

P

Το νέο μοντέλο τής Alpha είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και βασίζεται σε πλατφόρμα 400 Volt. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 203 ίππων τοποθετημένο στο πίσω μέρος και κινεί τους εκεί τροχούς. Η εταιρεία δεν ανακοινώνει τη χωρητικότητα των μπαταριών του οχήματος αλλά μόνο τη μέγιστη θεωρητική αυτονομία του η οποία είναι 402 χλμ.

P

 

Το εσωτερικό του είναι σχετικά λιτό και κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά. Δεν υπάρχουν έγχρωμες οθόνες ψηφιακών ενδείξεων ή αφής παρά μόνο αναλογικά όργανα και κλασικοί διακόπτες.

I

Πόσο κοστίζει η αγορά του; Σύμφωνα με την Alpha η τιμή πώλησης του Montage ξεκινά από τα 499.000 δολάρια (περίπου 479.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Θα δίνατε αυτό το ποσό για να το αποκτήσετε εάν είχατε την οικονομική δυνατότητα;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...