Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Εκκεντρικός Βέλγος ανέβασε μια αγωνιστική Porsche στο ρετιρέ του με γερανό

Το μπαλκόνι ενός ζευγαριού Βέλγων, στον όγδοο όροφο ενός κτηρίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης Hasselt, είναι πλέον διακοσμημένο με μια αγωνιστική Porsche 919 Hybrid.

Αυτοκίνητο

Ο Luke Vanderfesten, που μπορεί πλέον να χαζεύει τη σπάνια και συλλεκτική αυτή Porsche από το σαλόνι του σπιτιού του, δεν είναι ένας τυχαίος λάτρης των γερμανικών αυτοκινήτων. Είναι ο ιδιοκτήτης δύο αντιπροσωπειών της Porsche στην Ολλανδία - στις πόλεις Eindhoven και Maastricht.

Πριν από λίγο καιρό απέκτησε αυτή την Porsche 919 Hybrid, το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο η εταιρεία του Zuffenhausen κατέκτησε το LeMans και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής (WEC). Μέχρι πρότινος το αυτοκίνητο ήταν έκθεμα σε μία από τις αντιπροωπείες του, αλλά πλέον κοσμεί την οικία του. Έτσι κι αλλιώς, η κυκλοφορία του στους δημόσιους δρόμους δεν επιτρέπεται.

o

Για να κάνει την εκκεντρική του ιδέα πραγματικότητα, ο Vanderfesten χρειάστηκε να επιστρατεύσει έναν μεγάλο γερανό - μιας και το σπίτι του είναι ένα ρετιρέ διαμέρισμα στον όγδοο όροφο ενός κτηρίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης Hasselt. Η όλη επιχείρηση, που κέντρισε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, έγινε λίγο πιο εύκολη χάρη στην αφαίρεση της υβριδικής μονάδας ισχύος του αυτοκινήτου, που από μόνη της ζύγιζε 200 κιλά.

Δεδομένου ότι τοποθέτησε το αυτοκίνητο στο μπαλκόνι του, επίσης, χρειάστηκε να επικαλύψει το ανθρακονημάτινο αμάξωμά του με ένα ειδικό βερνίκι που το προστατεύει από το κρύο και το χιόνι. Ο Vanderfesten κατάφερε να πείσει τη σύντροφό του Sarah «ότι αυτό είναι ένα έργο τέχνης και ότι θα είναι ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο στο μπαλκόνι μας. Ευτυχώς το δέχθηκε, και τώρα έχω ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο να θαυμάζω από το σαλόνι μου».

o

 

Η αγάπη του Βέλγου για την Porsche πάει πολλές δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Ο Vanderfesten υπηρετούσε για 25 χρόνια στη βελγική πολεμική αεροπορία, και μετά την αποστράτευσή του το 2009 αποφάσισε να γίνει έμπορος των αυτοκινήτων της Porsche.

«Ήμουν ερωτευμένος με την Porsche, και με τις οικονομίες μου είχα ήδη αγοράσει αρκετά αυτοκίνητα από την αντιπροσωπεία του Eindhoven. Τότε ο διευθυντής της είδε κάτι σε μένα και με ρώτησε αν ήθελα να γίνω πωλητής. Ακολούθησα την καρδιά μου. Μετά από τέσσερα χρόνια, είχα την ευκαιρία να αναλάβω την επιχείρηση», είπε ο Βέλγος.

o

Θυμίζουμε ότι η Porsche 919 Hybrid κατέκτησε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα του WEC την περίοδο 2015-'17, καθώς και τις ισάριθμες νίκες στις 24 Ώρες του LeMans. Το υβριδικό σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου αποδίδει συνδυαστικά 900 ίππους, και την επιταχύνει μέχρι τα 350 km/h.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το νέο όπλο της τροχαίας -Πώς εντοπίζουν με ένα σπρέι τους παραβάτες οδηγούς

Ένα νέο όπλο δοκιμάζεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών ανά την Ευρώπη, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν παραβάτες οδηγούς ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να τους ακινητοποιήσουν

Φόρτωση άρθρων...