Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Το άγνωστο SUV των Ιταλών κατακτά την Ευρώπη - Από 19.900 ευρώ και σε εκδόσεις υγραερίου

Το νέο ιταλικό SUV έχει compact διαστάσεις, διατίθεται σε εκδόσεις που καταναλώνουν και υγραέριο, και ξεχωρίζει για τον εξοπλισμό και την χαμηλή του τιμή

Αυτοκίνητο

Η DR Automobiles είναι μια νέα μάρκα αυτοκινήτων με προέλευση την Ιταλία και παρά το γεγονός ότι αρκετοί δεν την γνωρίζουν, είναι καλό να την μαθαίνουμε σιγά σιγά λόγω της έντονης δραστηριότητας που παρουσιάζει.

Η νέα «ιταλική» μάρκα, πουλά μοντέλα των Chery και JAC με τα σήματά της, διαθέτει γκάμα που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο SUV, με ένα από αυτά να ξεχωρίζει χάρη στα χαρακτηριστικά του.

Το νέο DR 4.0 ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV και έχει μήκος 4,32 μέτρων. Η 5θέσια καμπίνα του υπόσχεται καλούς χώρους για τους επιβάτες, αλλά το πορτμπαγκάζ των 340 λίτρων είναι κάτω του μέσου όρου της κατηγορίας. Σε περίπτωση όμως αναδίπλωσης της πλάτης του πίσω καθίσματος, ο χώρος φτάνει τα 1.100 λίτρα.

l

Αισθητικά, το DR 4.0 διαθέτει αρκετές ακμές και ανάγλυφες επιφάνειες, και στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα που φιλοξενεί και τον λογότυπο της μάρκας. Το αμάξωμα προστατεύεται περιμετρικά από μαύρα πλαστικά στους θόλους και τους προφυλακτήρες, και σε συνδυασμό με τις ράγες οροφής και τους τροχούς 18 ιντσών, διαθέτει ένα macho  παρουσιαστικό.

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της DR Automobiles, έτσι και το 4.0 προσφέρεται σε ένα επίπεδο εξοπλισμού που είναι πλήρες χαρακτηριστικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι διαθέτει μεταξύ άλλων όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, έξι αερόσακους, ηλιοροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη LCD 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

l

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων. Η απόδοσή του είναι 116 ίπποι και 136 Nm, και συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν πέντε σχέσεων. Η κίνηση φτάνει αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Πέρα όμως από την συμβατική έκδοση, το DR 4.0 διατίθεται και σε έκδοση διπλού καυσίμου που καταναλώνει και υγραέριο (LPG). Η απόδοση του κινητήρα πέφτει ελαφρώς, με την ισχύ να ανέρχεται στους 114 ίππους και τη ροπή στα 134 Nm. Αυτό βέβαια μεταφράζεται και σε διευκολύνσεις στην κυκλοφορία, λόγω του διττού χαρακτήρα του.

l

Η τιμή του DR 4.0 στην Ιταλία είναι πολύ ανταγωνιστική και ανέρχεται στα 19.900 ευρώ για την συμβατική έκδοση των 116 ίππων, και ανεβαίνει στα 21.400 ευρώ για την έκδοση διπλού καυσίμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA & EQB

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ...

Φόρτωση άρθρων...