Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Γεμιστά με κινόα και λαχανικά

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 5 πιπεριές

- 7 ντομάτες

- 4 μελιτζάνες

- 5 κολοκύθια

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 ματσάκι δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 2 κούπες κινόα

- 4 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον)

- 1 πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- 1 κούπα μαύρες σταφίδες

- 1 κούπα κουκουνάρι (ελαφρά καβουρδισμένο)

- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

- Πατάτες

- Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά που θα γεμίσουμε και τα αδειάζουμε από τη ψίχα τους, φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους ανέπαφα. Τις ντομάτες, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.

2. Σε μπολ, ψιλοκόβουμε τη ψίχα από όλες τις ντομάτες και τη ψίχα από τα δύο κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά, το κινόα, το λάδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά, χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Το ζουμάκι που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά καθώς και λίγο έξτρα λαδάκι από πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.

3. Φουρνίζουμε τα γεμιστά στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις, πάνω –κάτω, για περίπου 1+½ ώρα, ανάλογα και με το φούρνο. Όταν ετοιμαστούν, αφήνουμε να χλιάνει το φαγητό και σερβίρουμε με λίγο λαδάκι ωμό για γεύση. Συνοδεύουμε τα γεμιστά ιδανικά με γιαούρτι και δυόσμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σουτζουκάκια με μελιτζάνες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά Για τα σουτζουκάκια - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 1 κουταλάκι αλά...

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Φόρτωση άρθρων...