Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Kαλαμαράκια με πατάτες γιαχνί

Για 6-8 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες

- Αλάτι, πιπέρι

- Χυμός από μισό λεμόνι

- 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 σκελίδα σκόρδου

- 30 ml κρασί λευκό

- 340 γραμμάρια καλαμάρια έτοιμα, σε πικάντικη σάλτσα

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

- Μαϊντανός ψιλοκομμένο

- Ξύσμα λεμονιού από μισό λεμόνι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους 2 εκατοστών. Έπειτα, τις βράζετε μαζί με αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από μισό, μέχρι να μαλακώσουν, για 12-15 λεπτά. Τέλος, τις σουρώνετε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβετε το σκορδό, τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις πατάτες και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτετε έπειτα τα καλαμαράκια, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Για 14+ κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γραμμαρίων...

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Χουνκιάρ μπεγιεντί

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 120 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχαράκι (χτένι από σπάλα) - ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ...

Φόρτωση άρθρων...