Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κοτόπιτα με τραχανά

Για 16 κομμάτια

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος (κομμένο σε κυβάκια)

- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

- 1 μεγάλο καρότο (κομμένο σε κυβάκια)

- 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)

- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)

- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

- 1 φλιτζάνι τραχανάς σταρένιος

- 1 ποτήρι λευκό κρασί

- 1 ποτήρι γάλα

- 2 αυγά

- ¼ κιλό φέτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

- Άνηθος, μαϊντανός, ρίγανη, ελαιόλαδο

- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφού τσιγαριστεί καλά κι πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το ξερό κρεμμύδι.

Αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά και προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, τη ρίγανη, τον άνηθο και τον μαϊντανό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 - 30 λεπτά.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο η γέμιση πρέπει να έχει λίγα υγρά. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το ένα αυγό και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα, αφού λαδώσουμε και ανάμεσα τους. Προσθέτουμε τη γέμιση και βάζουμε άλλα τρία φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

Είναι σημαντικό να λαδώσουμε ένα – ένα τα φύλλα για να γίνουν τραγανά. Σε μπολ, ανακατεύουμε καλά το γάλα με ένα αυγό. Χαράζουμε την πίτα και την περιχύνουμε με το γάλα και το αυγό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδόπιτα

Για 12+ άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1 χταπόδι (1 με 1+½ κιλό) - 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί - 3 φρέσκες ντομάτες (περασμένες στο τρίφτη) ...

Γκιουζλεμέδες με φέτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 2 φλιτζάνια νερό - 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...

Γαριδομακαρονάδα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 300-500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες - 1 μικρό ξερό κρεμμύδι - 1 κίτρινη πιπεριά - 1 πράσινη πιπεριά...

Φόρτωση άρθρων...