Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια πορτομπέλο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια (ή φετούλες)

- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κυβάκια (ή φετούλες)

- 2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κυβάκια

- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

- 1 ματσάκι ρόκα

- Φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 1 φέτα κίτρινο τυρί σόγιας (τοφού)

- Μισό ποτήρι του κρασιού ρετσίνα (ή λευκό ξηρό κρασί)

- Λίγο αγουρέλαιο

- Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε το κοτσάνι τους. Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε το κοτσάνι και το χρησιμοποιούμε στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε κόλιανδρο στα μανιτάρια.

Τα ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγη ρόκα πάνω στο καθένα.

2. Σε τηγανάκι, ρίχνουμε λίγο αγουρέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, τον άνηθο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί ενώ ρίχνουμε κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Με τη γέμιση έτοιμη, γεμίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά. Κόβουμε στη μέση τη φέτα του κίτρινου τυριού σόγιας (τοφού), καλύπτουμε με αυτή τα μανιτάρια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά ακόμα στο φούρνο, στο γκρίλ, να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι στην κατσαρόλα με ελιές

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια - καθαρισμένο χταπόδι - 1+½ φλιτζάνι ξίδι - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κρασοπό...

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...