Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές)

- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας σκληρό τυρί (τριμμένο) ή γραβιέρα (τριμμένη)

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- Φρυγανιά (τριμμένη)

- Αλάτι

Για το ντιπ

- 1 κεσεδάκι γιαούρτι

- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο

- Λίγος άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδισμένες ή της ψήνουμε στο γκριλ να μαλακώσουν με τη φλούδα τους και ύστερα τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε με πιρούνι όπως κάνουμε και στη μελιτζανοσαλάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και φρυγανιά, τόση όσο τραβήξει η ζύμη για να πλάθεται.

Σχηματίζουμε μακρόστενους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε τέλος του κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και το σερβίρουμε μαζί με τους μελιτζανοκεφτέδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γίγαντες με χταπόδι στο φούρνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό γίγαντες - 1 μέτριο, φρέσκο χταπόδι (ή κατεψυγμένο) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - 4-5 ...

Ντοματόπιτα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί ή άλλο της αρεσκείας σας - 2-3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες - 1 τρι...

Kαλαμαράκια με πατάτες γιαχνί

Για 6-8 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 κιλό πατάτες - Αλάτι, πιπέρι - Χυμός από μισό λεμόνι - 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 σ...

Φόρτωση άρθρων...