Παρασκευή
07 Φεβρουαρίου 2025

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές)

- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας σκληρό τυρί (τριμμένο) ή γραβιέρα (τριμμένη)

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- Φρυγανιά (τριμμένη)

- Αλάτι

Για το ντιπ

- 1 κεσεδάκι γιαούρτι

- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο

- Λίγος άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδισμένες ή της ψήνουμε στο γκριλ να μαλακώσουν με τη φλούδα τους και ύστερα τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε με πιρούνι όπως κάνουμε και στη μελιτζανοσαλάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και φρυγανιά, τόση όσο τραβήξει η ζύμη για να πλάθεται.

Σχηματίζουμε μακρόστενους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε τέλος του κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και το σερβίρουμε μαζί με τους μελιτζανοκεφτέδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Φόρτωση άρθρων...