Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα)

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)

- 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- Χυμός από 2 λεμόνια

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα

- 1-2 σκελίδα σκόρδο (λιωμένες)

- 1 κουταλάκι δεντρολίβανο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφού καθαρίσετε, πλύνετε και στραγγίξετε καλά τα ψάρια, τα βάζετε σε βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα λούζετε με το χυμό των λεμονιών. Αλείφετε καλά όλες τις πλευρές –αλλά και το εσωτερικό- τους με το λιωμένο σκόρδο και τα περιχύνετε με τη μουστάρδα που έχετε χτυπήσει από πριν με το ελαιόλαδο.

Τέλος, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο, ανακατεύετε και αφήνετε τα ψάρια, σκεπασμένα, να μαριναριστούν για 1-1.30 ώρα.

2. Στραγγίζετε τα ψάρια και τα τοποθετείτε αν δύο σε κομμάτια λαδόκολλας. Κλείνετε το πακέτο από τα πλάγια, αφήνοντας ανοιχτή την επιφάνεια, τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα ψάρια με επιπλέον χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες) - 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη...

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους) - 200 γραμμάρια χοιρινό - 3 κουταλάκια σούπας ελ...

Φόρτωση άρθρων...