Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια

- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

- 250 γραμμάρια μανιτάρια

- Μισό κούπα καλαμπόκι (προαιρετικά)

- 1 κούπα ντομάτα κονκασέ

- 1 κουταλάκι ζάχαρη

- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

- 2-3 καρότα σε ροδέλες

- 1 ξερό κρεμμύδι σε κύβους

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- 2 δαφνόφυλλα

- Λίγο μοσχοκάρυδο

- Λίγο κύμινο (προαιρετικά ή όσο σας αρέσει)

- Νερό (ή ζωμός για να σκεπαστεί το κρέας)

- 4 κουταλάκια σούπας στραγγιστό γιαούρτι

- 1 κουταλάκι σούπας νισιστέ

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το κρέας με το λάδι και το σοτάρουμε ελαφρώς σε όλες τις πλευρές του, χρησιμοποιώντας τσιμπίδα για να το γυρνάμε.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι (προαιρετικά), την πιπεριά, τη ντομάτα κονκασέ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για 4-5 λεπτά να ανακατευθούν καλά τα αρώματα και οι γεύσεις.

Έπειτα, ρίχνουμε το κρασί, τα μπαχαρικά, αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό νερό (ή το ζωμό) σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται να σκεπαστεί καλά το κρέας. Αφού ξεκινήσει η σάλτσα να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μοσχαράκι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει καλά.

Όταν είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει μελώσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι ζεστό, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεμένο με μία κουταλιά νισιστέ.

Ανακινούμε ελαφρώς το σκεύος να πάει παντού αλλά δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη μας διαλυθεί το κρέας. Όταν η σάλτσα δέσει, αποσύρουμε και σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Γαριδομακαρονάδα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 300-500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες - 1 μικρό ξερό κρεμμύδι - 1 κίτρινη πιπεριά - 1 πράσινη πιπεριά...

Χταποδόπιτα

Για 12+ άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1 χταπόδι (1 με 1+½ κιλό) - 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί - 3 φρέσκες ντομάτες (περασμένες στο τρίφτη) ...

Φόρτωση άρθρων...