Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική)

- 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια

- 250 γραμμάρια τυρί φέτα (σκληρή)

- 250 γραμμάρια μυζήθρα ή ανθότυρο

- 2 αυγά

- Δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Σουσάμι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν, αφού τα στύψουμε πρώτα με τα χέρια μας (θέλουμε να χάσουν όσο πιο πολλά υγρά γίνεται).

Βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε μπολ και τα τρίβουμε με πιρούνι. Σπάμε τα αυγά σε άλλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι.

2. Σε λεκάνη, βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε το δυόσμο, τα τυριά, τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα της γέμισης. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε έπειτα τη γέμιση, την ισιώνουμε με τη σπάτουλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά η γέμιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...