Κυριακή
21 Απριλίου 2024

Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σουπιές

- Μισό κιλό κριθαράκι

- 1 κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές

- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (τριμμένα ή ψιλοκομμένα)

- 2-3 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες) (προαιρετικά)

- Ελαιόλαδο

- 1 ξυλαράκι κανέλας

- Αλάτι, πιπέρι

- Λίγος φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να βράσουν τελείως. Τις στραγγίζουμε, κρατώντας το ζωμό όπου έβρασαν και αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε κομμάτια. Παράλληλα, βράζουμε το κριθαράκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε πριν βράσει εντελώς (να κρατάει λίγο).

2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας μέσα στο ζωμό όπου έβρασαν οι σουπιές και ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή στο κατσαρολάκι με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κανέλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις σουπιές και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για δεκαπέντε περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα και το τοποθετούμε σε ταψί.

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και αν επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι στην κατσαρόλα με ελιές

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια - καθαρισμένο χταπόδι - 1+½ φλιτζάνι ξίδι - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κρασοπό...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Κανελόνια με μελιτζάνα και μανιτάρια

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 300 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος - 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους - 200 γραμμάρια ασπρομανίταρα στο μπλέ...

Φόρτωση άρθρων...