Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σουτζουκάκια με μελιτζάνες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

- Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι

- 2 κουταλιές τριμμένη φέτα

- Πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες

- 3 μακρόστενες μελιτζάνες σε φέτες

Για τη σάλτσα

- 1 κουτί κονκασέ ντομάτα

- Λίγος δυόσμος, μαϊντανός

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι

- Μισή κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αφού τις ξεπικρίσουμε (αλατόνερο και στράγγισμα στο σουρωτό), τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, να ροδίσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα πλάθουμε σε μικρό μέγεθος και τα τηγανίζουμε ελαφρά, απλά να θωρακιστούν. Έπειτα, παίρνουμε ένα-ένα τα σουτζουκάκια, τα τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τα ακουμπάμε σε μέτριο πυρέξ.

2. Στην κατσαρόλα που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια, προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.

Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά και όταν εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά απλώνουμε τη σάλτσα στα σουτζουκάκια και προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο νερό. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Σουτζουκάκια με μελιτζάνες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά Για τα σουτζουκάκια - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 1 κουταλάκι αλά...

Φόρτωση άρθρων...