Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Αλεξάντρ Ντεσπλά: Στο Ηρώδειο ο συνθέτης με τα δύο Οσκαρ, Γκράμι και Χρυσές Σφαίρες -Τι θα παρουσιάσει

Δύο βραβεία Όσκαρ, τρία Σεζάρ, τρία BAFTA, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο Γκράμι και αντίστοιχα δεκάδες υποψηφιότητες είναι μέχρι στιγμής η εντυπωσιακή επίσημη αποτίμηση του έργου του, που θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο.

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961 από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα συνεχίζει να έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, έχει συγγενείς στο Φάληρο, την Αίγινα και την Ικαρία, έφτιαξε τα τελευταία χρόνια σπίτι στην Πάρο και οι περισσότερες ιστορίες που θυμάται να ακούει σαν παιδί είχαν να κάνουν με τη Σμύρνη, από όπου καταγόταν η οικογένεια της μητέρας του.

Τι θα παρουσιάσει ο Ντεσπλά στο Ηρώδειο

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα έχει συνδέσει το όνομά του με τα σάουντρακ ταινιών του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου που έχουν κάνει τεράστια επιτυχία (Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Ξενοδοχείο Grand Budapest, Η μορφή του νερού, Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, The Twilight Saga: Νέα Σελήνη, Επιχείρηση: Argo, Zero Dark Thirty, Η βασίλισσα, Μικρές κυρίες, Ο λόγος του βασιλιά, και Το παιχνίδι της μίμησης, μεταξύ πολλών άλλων).

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυτιλήνη: Ο πρώτος άνθρωπος του Αιγαίου ηλικίας 150.000 ετών από το Λισβόρι της Λέσβου

Άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Λέσβο και την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού της παρέχει πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με την οποία δίνεται άδει...

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι (Photos)

Περισσότερους από 1.400 αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Αρχαιολόγοι στη νότια Γαλλία έχουν ανασκάψει αρχαίο ρωμαϊκό κοιμητήριο το οποίο περιέχει 1.430 τάφους και ...

Φόρτωση άρθρων...