Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πώς αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν τα μυστικά της «τέχνης της λίθινης εποχής» (εικόνες)

Νέους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή Τζαλαπάο της Βραζιλίας, που απεικονίζουν αρχαία τέχνη του βράχου, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορικής και Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς (IPHAN) 16.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού της Βραζιλίας, οι τοποθεσίες χρονολογούνται πριν από περίπου 2.000 χρόνια, και απεικονίζουν ανθρώπινες και ζωικές αναπαραστάσεις, σκαλισμένες σε πέτρινα πλαίσια.

Ο αρχαιολόγος Rômulo Macedo από το IPHAN εξήγησε: «Μεταξύ των συμβόλων υπάρχει το ανθρώπινο αποτύπωμα, και αυτό ζώων, όπως τα ελάφια και οι άγριοι χοίροι καθώς και μορφές που μοιάζουν με ουράνια σώματα».

Η ανακάλυψη προστίθεται σε αρχαιολογικό συγκρότημα χώρων στην περιοχή Τζαλαπάο, όπου η ανθρώπινη παρουσία έχει καταγραφεί πριν από 12.000 χρόνια. Παρά την πλούσια αυτή ιστορία, ελάχιστα υλικά στοιχεία έχουν βρεθεί ώστε να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτούς τους αυτόχθονες λαούς.

Πιθανολογείται ότι οι αυτόχθονες προσελκύονταν από το μοναδικό βιόκοσμο της περιοχής, που χαρακτηριζόταν από την βλάστηση Cerrado (η βραζιλιάνικη σαβάνα), τους εκτεταμένους αμμόλοφους και τα διαφορετικά επίπεδα οροπέδια.

Οι περιοχές απειλούνται ήδη από διάβρωση, βανδαλισμό, δασικές πυρκαγιές και δραστηριότητες που σχετίζονται με την αποψίλωση των δασών, οδηγώντας στην εκστρατεία του IPHAN για την καλύτερη εκπαίδευση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βραζιλίας της Τζαλαπάο.

Πώς αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν τα μυστικά της «τέχνης της λίθινης εποχής»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη μετά από επανεξέταση μιας μουμιοποιημένης έφηβης που πέθανε στη γέννα

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη αφού επανεξέτασαν τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης μητέρας ηλικίας μόλις 14-17 ετών που πέθανε κατά τον τοκετό πριν από περισ...

Ανακαλύφθηκαν καμένα λείψανα σε πυραμίδα - Οι βασιλιάδες έκαιγαν τους προκατόχους τους για να σφραγίσουν την ηγεμονία τους (Photos)

Έκπληκτοι έμειναν αρχαιολόγοι από ανακάλυψή τους. Ο πασίγνωστος πολιτισμός των Μάγια έκρυβε ακόμα ένα μυστικό. Καίγανε τους βασιλιάδες τους σαν να ήθελαν να τους ατιμάσουν. Αρχ...

Φόρτωση άρθρων...