Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Δύτες χαρτογράφησαν θρυλικό ναυάγιο - Ο θησαυρός του 1656 (Photos)

Πολιτισμός

Ένα μονοπάτι από διάσπαρτα αντικείμενα και θησαυρούς που εκτείνεται για περισσότερα από δύο μίλια στο βυθό ανοικτά από τις Μπαχάμες νήσους βοήθησαν να χαρτογραφηθεί δύτες έπειτα από χρόνια εξερεύνησης.

Τα αντικείμενα εδώ και αιώνες έχουν προσελκύσει αρχαιολόγους και τυχοδιώκτες, οι οποίοι ψάχνουν τα απομεινάρια ενός θρυλικού ναυαγίου.

Το Nuestra Señora de las Maravillas, ένα ισπανικό πλοίο με θησαυρούς, βυθίστηκε κοντά στις Μπαχάμες, τον Ιανουάριο του 1656, μετά από σύγκρουση με άλλο πλοίο. Οι κυνηγοί θησαυρών εξερευνούν έκτοτε την περιοχή αναζητώντας το χαμένο φορτίο του πλοίου και ορισμένοι ιστορικοί εκτιμούν ότι από την περιοχή ανασύρθηκαν από το 1656 ως το 1683, ράβδοι αργύρου, νομίσματα και επεξεργασμένο ασήμι αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων πέσος.

Δύτες χαρτογράφησαν θρυλικό ναυάγιο

Εξερευνήσεις και επιχειρήσεις ανάκτησης συνεχίστηκαν κατά τους επόμενους αιώνες, με τον πλούτο των κειμηλίων που βρέθηκαν το 1972 από τον τυχοδιώκτη Ρόμπερτ Μαρξ, να είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτος μεταξύ των σύγχρονων αποστολών αναζήτησης θησαυρού στην περιοχή αυτή.

H εταιρεία άρχισε να ερευνά τον βυθό δυτικά της Little Bahama Bank αναζητώντας υπολείμματα της 891 τόνων, ισπανικής γαλέρας, που είχε δύο καταστρώματα. Οι έρευνες με όργανα και με ομάδες δυτών έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει έναν τεράστιο θησαυρό από αντικείμενα. Εκτείνονται γύρω από το σημείο όπου το Maravillas προσέκρουσε σε ύφαλο στις 4 Ιανουαρίου 1656.

Δύτες χαρτογράφησαν θρυλικό ναυάγιο

Η AllenX εντόπισε περίπου 8.800 αντικείμενα «δυνητικής πολιτιστικής σημασίας», όπως ανέφερε η εταιρεία σε νέα έκθεση, στην οποία  περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα. 

Ακόμα, αναφέρει ότι το Maravillas Treasure Trail εκτείνεται σχεδόν 3,5 μίλια, ή λίγο περισσότερο από 2 μίλια, από έναν κύριο σωρό έρματος που ανακαλύφθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1970, και προσθέτει ότι η περιοχή έχει επίσης πλάτος περίπου ένα μίλι.

Δύτες χαρτογράφησαν θρυλικό ναυάγιο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άννα Παναγιωτοπούλου: «Τσοκαρίες», «Τι είναι εδώ» και άλλες viral ατάκες που την έκαναν κωμικό είδωλο

Η Άννα Παναγιωτοπούλου «έφυγε» αλλά το κοινό της θα τη θυμάται μέσα από τις κωμικές σειρές που πρωταγωνιστούσε και κυρίως, μέσα από τις χαρακτηριστικές ατάκες της. Από τη Χριστί...

Ιταλοί επιστήμονες διάβασαν σε πάπυρο πώς πέρασε ο Πλάτωνας το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πλάτωνα ρίχνουν προσφάτως αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα παπύρων, τα οποία θάφτηκαν κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας μετά την...

Συγκλονίζει ο Σταμάτης Φασουλής για την Άννα Παναγιωτοπούλου – «Γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο»

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου, ο Σταμάτης Φασουλής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη σπουδαία ηθοποιό με την οποία όπως ανέφερε «γεννήθηκαν μαζί στο θέατρ...

Φόρτωση άρθρων...