Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Η οπερέτα «Βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο Θέατρο Ολύμπια

Πολιτισμός

Την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, τον «Βαπτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο ιστορικό Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Την παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου, σκηνοθετεί και διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου.

Οι πασίγνωστες μελωδίες, η ανάλαφρη σάτιρα, οι ξεκαρδιστικές ιστορίες έρωτα, αγάπης και ξελογιάσματος, διαβολικών συμπτώσεων, μεταμφιέσεων, παρεξηγήσεων, και ανθρώπινων χαρακτήρων, οι οποίοι δρουν με φόντο την Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα και τις μάχες του ελληνικού στρατού στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι τα βασικά «συστατικά» του «Βαφτιστικού». Η οπερέτα παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της θρυλικής πρεμιέρας του 1918 με την λαμπερή ενορχήστρωση του ίδιου του Σακελλαρίδη.

Στην παράσταση συμμετέχουν αξιόλογοι Έλληνες λυρικοί πρωταγωνιστές, όπως οι Άννα Στυλιανάκη, Χρύσα Μαλιαμάνη, Μαρισία Παπαλεξίου, Μάρθα Σωτηρίου, Δημήτρης Παξόγλου, Χάρης Ανδριανός και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο ηθοποιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

Παραστάσεις

16, 17, 18, 20, 21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δράμα: Εντυπωσιακά ευρήματα στις ανασκαφές στον ναό Αγίας Σοφίας – Aρχαίος οικισμός υπάρχει κάτω από την πόλη (Photos)

Η ύπαρξη ενός οικισμού ιστορικών χρόνων κάτω από την πόλη της Δράμας, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις ανασκαφικές εργασίες που γίνονται στην πόλη με διάφορες αφορμές, δίνοντας σ...

Τα αλωνιστικά έλκηθρα χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα περίπου 3.000 χρόνια νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις (εικόνες)

Τα αλωνιστικά έλκηθρα, που χρησιμοποιούνταν μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες για τον διαχωρισμό του άχυρου από τα σιτηρά σε πολλές μεσογειακές χώρες, μπορεί να υπήρχαν στην Ελλάδα ήδ...

Φόρτωση άρθρων...