Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Times Λονδίνου: «Tα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν!»

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάσσονται οι Times του Λονδίνου. Η βρετανική εφημερίδα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Οι Times αναφέρουν ότι επί 50 χρόνια στήριζαν τη βρετανική Κυβέρνηση και το Βρετανικό Μουσείο στη θέση κατά της επιστροφής και σήμερα ανακοινώνουν ότι αλλάζουν γνώμη.

«Τα Γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστραφούν», αναφέρουν σε άρθρο τους με τίτλο: «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά».

Το άρθρο αναφέρεται και στη συμφωνία της Ιταλίας να επιστρέψει για οκτώ χρόνια με την προοπτική να παραμείνει στην Ελλάδα επ’ αόριστον ένα μαρμάρινο θραύσμα της θεάς Άρτεμης το οποίο είχε κλαπεί όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ακόμα, οι Times αναφέρονται και σε άλλες χώρες, ιδίως τη Γαλλία, οι οποίες διεκδικούν την επιστροφή σημαντικών έργων τους από άλλες χώρες.

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι sui generis (μοναδική περίπτωση), καθώς στέκονται εμπόδιο σε μια «φιλική σχέση» με την Ελλάδα,  αναφέρεται στο άρθρο.

Η επιστροφή τους θα ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία όταν η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές φιλίες», καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα.

Times Λονδίνου: «Tα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν!»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με ρωμαϊκή σαρκοφάγο που ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε τείχη 5.000 ετών (Photos)

Μία ρωμαϊκή σαρκοφάγο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η σαρκοφάγος περιείχε τα λείψανα ενός ανθρώπου και είχε επάνω της χαραγμένο έναν Σταυρό τ...

Φόρτωση άρθρων...