Τρίτη
23 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο της τα κρυφά εισοδήματα των ιδιοκτητών ακινήτων

Στο «μικροσκόπιο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται τα κρυφά εισοδήματα των ιδιοκτητών ακινήτων. 

Οι πλατφόρμες Airbnb, Booking και VRBO με το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν υπογράψει με την ΑΑΔΕ, είναι υποχρεωμένες να στέλνουν τον πλήρη φάκελο για τα ακίνητα και τα εισοδήματα που αποκτούν οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους, ενώ όποιος ιδιοκτήτης δεν έχει αριθμό μητρώου θα αποβάλλεται από τις πλατφόρμες.

Έπειτα από έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι από τα 140.000 ακίνητα που υπάρχουν και στις τρεις πλατφόρμες, τα 52.000 δεν είχαν αριθμό μητρώου.

Από τους ιδιοκτήτες αυτούς, οι 34.000 συμμορφώθηκαν και εκλήθησαν να πληρώσουνβ

Παράλληλα, 17.500 ιδιοκτήτες ακινήτων αποβλήθηκαν από όλες τις πλατφόρμες, γιατί όπως αποδείχθηκε,  όχι μόνο δεν είχαν αριθμό μητρώου αλλά είχαν δηλώσει ψεύτικο αριθμό μητρώου.

Το ζήτημα των δηλώσεων των εσόδων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις υπήρχε από την αρχή του θεσμού, είπε στην ΕΡΤ ο γραμματέας του Συνδέσμου Εταιριών Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων, Κώστας Κιάμος.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπόγραψε η ΑΑΔΕ με τις πλατφόρμες ήταν ένα πάγιο αίτημα μας ώστε να υπάρξει ισονομία στην αγορά και αν δεχόμαστε πυρά περί φοροδιαφυγής, είπε ο Κώστας Κιάμος.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, σήμερα έχει καταφέρει να χαρτογραφήσει το 100% της βραχυχρόνιας μίσθωσης, που σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 120.000, από τα οποία τα 10.000 είναι στην Αθήνα, είπε.

Στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν προσφέρουμε υπηρεσίες, όπως στα ξενοδοχεία, αλλά απλά μια διαμονή.

Η βραχυχρόνια μίσθωση, όχι απλά πληρώνει φόρους, αλλά πληρώνει ακριβότερους φόρους από τα ξενοδοχεία, υποστήριξε.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Μόνο το 25% των προσφυγών δικαιώνεται

Μόνο το 25% των προσφυγών φορολογουμένων προς την ΑΑΔΕ δικαιώνεται, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, από την επεξεργασία των στοιχείων ...

Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Πελοποννήσου από τον Daniel

Το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σήμερα σε 6.412 δικαιούχους στις Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημ...

Φόρτωση άρθρων...