Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ακρίβεια: Ανοδος 67% σε έναν χρόνο στις τιμές για το λάδι – Αυξήσεις σε τρόφιμα και υπηρεσίες υγείας

Νέα άνοδος καταγράφηκε στην τιμή του ελαιόλαδου, καθώς και και άλλων βασικών προϊόντων, την ώρα που ο πληθωρισμός τον Μάρτιο αυξήθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση από 2,9% τον Φεβρουάριο.

Με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή της Eurostat, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,4% από 3,1% τον Φεβρουάριο.

Τρόφιμα 

Οι αυξήσεις στα είδη διατροφής και μη αλκοολούχα ποτά επιβραδύνθηκαν στο 5,3% από 6,7% τον Φεβρουάριο. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε ετήσια βάση καταγράφουν, για μία ακόμη φορά, το ελαιόλαδο (67,2) και τα φρούτα (12,7%), ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες περιορίστηκαν σε χαμηλότερα μονοψήφια ποσοστά.

Στα φρέσκα λαχανικά καταγράφηκε άνοδος 4,1%, στα ψάρια 5,7%, στα κρέατα 3% και στο ψωμί 1%. Σε μηνιαία βάση, πάντως, σημειώθηκε πτώση των τιμών σε αρκετά είδη τροφίμων, όπως στα ψάρια (-5,4%), στα τυριά (-1,4%), στα διατηρημένα ή επεξεργασμένα λαχανικά (-3%) και στο χοιρινό (-2,1%).
Υπηρεσίες υγείας και αναψυχής

Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων, καφέ και εστιατορίων (6,4%), ενώ επιταχύνθηκαν στις τιμές υπηρεσιών υγείας (4,4% από 3,5%) και αναψυχής (3,3% από 2,9%).

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

Εφορία: Κύμα διασταυρώσεων σε 120.000 ΑΦΜ για κρυφά εισοδήματα και ακίνητα - Τα νέα όπλα για ελέγχους

Με «πολιορκητικούς κριούς» δύο νέες μονάδες, την Ειδική Υπηρεσία Μαζικών Ψηφιακών Διασταυρώσεων και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων και Ερευνών, συνε...

Φόρτωση άρθρων...