Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αύξηση κατώτατου μισθού: Πόσο θα αυξηθεί - Τα τρία σενάρια (Video)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να «κλειδώσει» ο νέος κατώτατος μισθός. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναμένεται να κάνει την εισήγηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τον τρόπο που θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό.

Το πρώτο, αναφέρει πως η αύξηση θα είναι στο ύψος του πληθωρισμού, 752 ευρώ (+5,5%), το δεύτερο, και βασικότερο σενάριο, ότι θα πάει στα 768 ευρώ (+7,75%), αύξηση που είδαν οι συνταξιούχοι, ενώ το τρίτο σενάριο – έκπληξη θέλει τον κατώτατο μισθό να πηγαίνει στα 780 ευρώ (+9%), επίπεδα του 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι θα είναι 600.000 πολίτες με αμοιβές του βασικού μισθού, 535.000 επιδόματα ανεργίας, ενώ η αύξηση θα φανεί από 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η Μεγάλη Παρασκ...

Φόρτωση άρθρων...