Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Credit Suisse: Η ανησυχία στις αγορές ρίχνει κάτω από 75 δολάρια το πετρέλαιο

Κάτω από το όριο των 70 δολαρίων πέφτει η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021. 

Η πτώση του πετρελαίου οφείλεται στη γενικευμένη ανησυχία στις διεθνείς αγορές λόγω της Credit Suisse.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συμβόλαια WTI, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συναλλαγών, κατρακυλούν κατά 2,2% και πέφτουν στα 69,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021. Βέβαια, λίγο αργότερα, η τιμή του «μαύρου χρυσού» επανήλθε άνω του ορίου των 70 δολαρίων.

Μεγάλες πιέσεις ασκούνται και στα συμβόλαια του Brent, τα οποία χάνουν 1,5% και οπισθοχωρούν στα 76,2 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αυξημένες ρευστοποιήσεις συνδέονται άρρηκτα με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς η κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank φαίνεται ότι απειλεί και την ελβετική Credit Suisse.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό: Έχουν ρυθμιστεί οφειλές 1,83 δισ. ευρώ

Τον υψηλότερο αριθμό ρυθμίσεων οφειλών και οριστικών υποβολών αιτήσεων, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, κατέγραψε τον Μάιο του 2023 ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. Αυτ...

Αποκλεισμένες από ρευστό είναι χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις λόγω χρεών

Η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τις χρηματοδοτήσεις διαφόρων προγραμμάτων, καθώς πνίγονται στα χρέη προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ. Αντ...

Φόρτωση άρθρων...