Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Εν αναμονή των αποφάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας η Ελλάδα ετοιμάζεται για νέα έξοδο στις αγορές

Ο Πούτιν ξεκίνησε από χθες την τελική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ελπίζοντας ότι στις... 9 Μαίου θα έχει να παρουσιάσει μια νίκη, έτσι όπως αυτός θα την οριοθετήσει. 

Η Μαριούπολη είναι ισοπεδωμένη πόλη, οι Ρώσοι εισβολείς συμπεριφέρονται σαν τα κτήνη των Ναζί του Χίτλερ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί ή έχουν προωθηθεί με τη βία στη Ρωσία.

Το καθεστώς της Μόσχας, ως προς το εσωτερικό, χρησιμοποιεί ακόμη και μαφιόζικες μεθόδους, ικανές να προκαλέσουν καρδιακό επεισόδιο με τεχνητό τρόπο. Η 9η Μαΐου είναι μια συμβολική ημερομηνία που έχουν ορίσει οι Ρώσοι, ώστε να συμπίπτει με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την ατιμωτική ήττα της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ. Τι ειρωνεία... Περιμένοντας...

Ο Μάιος είναι ο μήνας που εκτός από την έκβαση (ή λήξη) του πολέμου, θα κρίνει και το πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη, με άξονα τις εκλογές στην στη Γαλλία την προσεχή Κυριακή 24 Απριλίου. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και επανεκλεγεί ο Μακρόν, θα έχει πάρει μια βαθιά ανάσα η Ευρώπη, προκειμένου να σχεδιάσει συνολικά τον οδικό χάρτη στη μετα-Ουκρανίας εποχή. 

Στο τέλος Μαίου και πιο συγκεκριμένα στο διήμερο 30-31 Μαίου, θα έχουμε την τελευταία σύνοδο επί Γαλλικής Προεδρίας, όπου θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και να τιθασευτούν οι πληθωριστικές πιέσεις. 

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πώς θα συγκεραστούν οι αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ Βορρά και Νότου. Η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Από τη μία είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία και από την άλλη η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Δανία και η Εσθονία.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατώτατος μισθός: Μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ με τις τριετίες – Αναλυτικοί πίνακες

Κατά 50 ευρώ αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και έφτασε στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου. Με την έναρξη της θερινής περιόδου οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβ...

Φόρτωση άρθρων...