Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Επίδομα 400 ευρώ σε 150.000 μισθωτούς

Οικονομία

Ένα μέρος από τα σπασμένα της ακρίβειας θα μπορέσουν να βγάλουν περίπου 150.000 μισθωτοί, οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ, βγάζοντας εις πέρας το πρόγραμμα κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και μάλιστα έχει δοθεί νέα παράταση έως τις 14 Οκτωβρίου, ενώ ως καταληκτική προθεσμία για την έναρξη των τμημάτων κατάρτισης ορίστηκε η 11η Σεπτεμβρίου.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς, να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες τους, μέσω πόρων, ύψους 155 εκατ. ευρώ, από το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" και το NextGenerationEU. Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ μικτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...