Τρίτη
30 Μαΐου 2023

Eurostat: Πληθωρισμός 7,2% στην Ελλάδα και 8,5% στην ευρωζώνη

Οικονομία

Νέα επιβράδυνση σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, όπως αναμενόταν, με βάση τα στοιχεία της Eurostat όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Ανάλογη ήταν και η πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα διαμορφώνεται για τον Ιανουάριο στο 7,2% από 7,6% τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 8,5% από 9,2% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι τιμές στην ενέργεια είχαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης, αλλά με σημαντική επιβράδυνση. Συγκεκριμένα ανήλθε για τον Ιανουάριο 17,2%, έναντι 25,5% τον Δεκέμβριο και ακολούθησαν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός στο 14,1%, έναντι 13,8% τον Δεκέμβριο, μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά 6,9%, έναντι 6,4% τον Δεκέμβριο και υπηρεσίες 4,2% έναντι 4,4% τον Δεκέμβριο.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός παρατηρείται  στην Λετονία με 21,6% και ακολουθεί η Εσθονία με 18,8% και η Λιθουανία με 18,4%.

Ο χαμηλότερος είναι στην Ισπανία και το Λουξεμβούργο με 5,8%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν οι πληρωμές ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ - Ποιοι πάνε «ταμείο» την επόμενη εβδομάδα

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2023, που ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και ...

Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο

Τραγελαφικά περιστατικά κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αδήλωτη εργασία - Πρωταθλητές της παραβατικότητας εστιατόρια, καφετέριες, τα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, τα ξενοδοχεί...

Φόρτωση άρθρων...