Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Γεωργιάδης: Έρχονται νέες μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις στο καλάθι του νοικοκυριού, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ υπογραμμίζει πως για 14η εβδομάδα διατήρησε σταθερή την αξία του.

«14η εβδομάδα εφαρμογής του "Καλαθιού του Νοικοκυριού" και από τα 833 προϊόντα 65 (7.80%) παρουσίασαν αύξηση, 48 (5.76%) παρουσίασαν μείωση, και 720 (86.43%) παρέμειναν σταθερά! Σε αξία συνόλου "Καλαθιού" η αξία έμεινε σταθερή. Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού» αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης με αφορμή και τις γιορτές του Πάσχα.

Όπως όλα δείχνουν, το αρμόδιο υπουργείο έχει στο πλάνο να «τρέξει» ένα «καλάθι νοικοκυριού», το οποίο θα περιλαμβάνει νηστίσιμα προϊόντα λόγω Σαρακοστής. Ακόμη, σχεδιάζεται να δοθεί ένα καλάθι με είδη που θα αφορούν στο τραπέζι του Πάσχα και επίσης υπάρχει η σκέψη να δοθεί ένα καλάθι για τα παιδιά.

Το σαρακοστιανό καλάθι υπολογίζεται να είναι έτοιμο περί τα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ενταχθούν σε αυτό και προϊόντα που αφορούν στο εορταστικό τραπέζι και θα εξελιχθεί σε «καλάθι του Πάσχα».

Πάντως, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το «καλάθι του νοικοκυριού» θα πάρει παράταση μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό: Έχουν ρυθμιστεί οφειλές 1,83 δισ. ευρώ

Τον υψηλότερο αριθμό ρυθμίσεων οφειλών και οριστικών υποβολών αιτήσεων, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, κατέγραψε τον Μάιο του 2023 ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών. Αυτ...

Φόρτωση άρθρων...