Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέα πτώση στην τιμή του αύριο - Από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε.

Οικονομία

Νέα πτώση θα καταγράψει αύριο, Πέμπτη, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Το Χρηματιστήριο ενέργειας έκλεισε σήμερα με νέα σημαντική πτώση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για την αυριανή ημέρα.

Η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο στα 58,44 ευρώ, μειωμένη κατά 33% σε σχέση με τη σημερινή ημέρα ενώ από το περασμένο Σάββατο, η τιμή έχει μειωθεί κατά 75% (από τα 233,81 στα 58,44 ευρώ). 

Την κορύφωση της κρίσης, το περασμένο καλοκαίρι, η τιμή του ρεύματος είχε φθάσει στα 697 ευρώ με τη μέγιστη τιμή να ξεπερνά ενδοημερήσια τα 930 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η πτώση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην κάλυψη του φορτίου (70 %) σε συνδυασμό με τη χαμηλή για την εποχή ζήτηση.

Η αυριανή τιμή είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στην πλειονότητα των χωρών διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει από φέτος στις φορολογικές δηλώσεις - Οι 10 νέοι κωδικοί SOS για τους επαγγελματίες

Από μέρα σε μέρα (αν όχι από ώρα σε ώρα) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για περίπου 9 εκατομμύρια υπόχρεους, αν και οι περισσότε...

Φόρτωση άρθρων...