Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λαγκάρντ: Αν δεν υπάρξει κάποιο σοκ, θα γίνει μείωση των επιτοκίων σύντομα

Μόνο κάποιο σοκ ή μια δυσάρεστη έκπληξη θα ανατρέψει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αποκάλυψε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων στο κοντινό μέλλον, με την επιφύλαξη τυχόν κλυδωνισμών.

«Παρατηρούμε μια αποπληθωριστική διαδικασία που κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας», ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Πρέπει απλώς να οικοδομήσουμε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτή την αποπληθωριστική διαδικασία, αλλά αν κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, αν δεν έχουμε κάποιο σημαντικό σοκ στην εξέλιξη, οδεύουμε προς μια στιγμή όπου θα πρέπει να μετριάσουμε τη νομισματική πολιτική», είπε η Λαγκάρντ.

«Όπως είπα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιο σοκ, θα έρθει η ώρα να μετριάσουμε την νομισματική πολιτική σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Τα σχόλιά της έρχονται λίγο αφότου η κεντρική τράπεζα έδωσε την πιο ξεκάθαρη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Η ΕΚΤ διατήρησε την Πέμπτη τα επιτόκια σταθερά σε επίπεδο ρεκόρ για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, αλλά σηματοδότησε ότι το «πάγωμα» του πληθωρισμού σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει να τα περικόπτει σύντομα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα - Δυνατότητα σύγκρισης τιμών σε 3.000 προϊόντα

Πλήρως αναβαθμισμένη είναι από σήμερα η πλατφόρμα e-Καταναλωτής και είναι διαθέσιμη στους χρήστες του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο, ώστε να μπορού...

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η Μεγάλη Παρασκ...

Φόρτωση άρθρων...