Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Market Pass: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές

Νέες διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα χορηγηθεί το Market Pass στους δικαιούχους τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, έπειτα και την παράταση που έδωσε το υπουργείο  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου, έδωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι οι πληρωμές του Market Pass θα πάνε προς το τέλος Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.

Ωστόσο, ο υφυπουργός επεσήμανε πως μπορεί να δοθούν όλες οι δόσεις μαζί τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί σε δύο δόσεις η ενίσχυση του Market Pass στους δικαιούχους, απάντησε: «Ή σε δύο δόσεις ή θα δοθούν και οι τρεις δόσεις – όλες μαζί  -τον Οκτώβριο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα συστήματα αλλά και από τη δυνατότητα να ανοίξουν» απάντησε και πρόσθεσε πως «έτσι και αλλιώς αναγκαζόμαστε να πάρουμε από την 1η Σεπτεμβρίου τις φορολογικές δηλώσεις  των πολιτών για να μπορέσουμε να κρίνουμε. Το νωρίτερο είναι αυτό».

Επίσης, εξήγησε και ποιοι θα κάνουν αίτηση για το Market Pass. «Περί τα τέλη Αυγούστου θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα όχι για να κάνουν όλοι αίτηση αλλά μόνο οι πρόσθετοι που δεν είχαν κάνει αίτηση την τελευταία φορά. Θα θεωρηθεί οίκοθεν  -που λέει η δημόσια διοίκηση ότι -έχουν κάνει αίτηση οι προηγούμενοι και θα εξεταστούν οι πολίτες είτε το δικαιούνται είτε όχι» σημείωσε ο υφυπουργός.

Για να πάρει κανείς το Market Pass θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:

Τα εισοδηματικά

Ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ θα πρέπει να έχει ένας άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος και συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Τα περιουσιακά

Η αξία της περιουσίας θα πρέπει να είναι  250.000 ευρώ για τον  άγαμο, 400.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Η  αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022

Eπίσης επισημαίνεται πως όσοι ζητήσουν να πιστωθούν τα χρήματα του  Market Pass στην άυλη ψηφιακή κάρτα θα λάβουν τα ποσά στο 100% ενώ όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρουν το 80% του ποσού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...