Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Μιχαηλίδου: Πληρωμές αναδρομικών άμεσα μόνο για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει δικαστικά

«Οποιαδήποτε απόφαση των δικαστηρίων εμείς τη σεβόμαστε». «Για τους ανθρώπους που δεν έχουν προσφύγει, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε η υπουργός Εργασίας.

Αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά σχεδιάζει επί του παρόντος το Υπουργείο Εργασίας πληρωμές αναδρομικών για τις περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων στο 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 (εφόσον δικαιωθούν από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο), σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Οποιαδήποτε απόφαση των δικαστηρίων, εμείς τη σεβόμαστε και όποια και να είναι αυτή, την ακολουθούμε», τόνισε η υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Open.

«Για τους ανθρώπους που δεν έχουν προσφύγει, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε»

«Είναι μια απόφαση (σ.σ. η αναμενόμενη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων), την οποία θα σεβαστούμε, θα γίνουν οι πληρωμές και κοιτούμε τι γίνεται, πραγματικά το κοιτούμε, αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός και για όλους όσους δεν έχουν προσφύγει», πρόσθεσε η υπουργός.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι «αρκετά δύσκολοι οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πού αφήνουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα κάθε χρόνο.

Οπότε πάντα σκεφτόμαστε όλες τις δυνατές λύσεις. Αυτή τη στιγμή για τους ανθρώπους που δεν έχουν προσφύγει, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε, δεν φαίνεται να υπάρχει η άμεση πληρωμή όλων όσων δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ακόμα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παράταση έως τέλος του έτους για τα πόθεν έσχες

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και των Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς ...

Φόρτωση άρθρων...