Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Παρηγοριά στον... άρρωστο οι μειώσεις τιμών άνω του 5%

Την τελευταία τους... ευκαιρία έχουν οι βιομηχανίες τροφίμων και οι πολυεθνικές για να μετάσχουν έως τις 30 Νοεμβρίου, στο μέτρο που αφορά τη μείωση τιμής άνω του 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο μέτρο περίπου 800 προϊόντα και στόχος της Κυβέρνησης, μετά την επίτευξη του αρχικού στόχου των 500 προϊόντων είναι να φτάσουν οι κωδικοί τους 1.000. 

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων έχει αυξηθεί με πολλαπλάσιο ρυθμό, σε σχέση με τη μείωση που έχουν ανακοινώσει οι βιομηχανίες. Έτσι, η μείωση μοιάζει με παρηγοριά στον... άρρωστο. 

Ωστόσο, η Κυβέρνηση έχει το σχέδιο της σχετικά με την ακρίβεια, καθώς υπολογίζει ότι η μείωση της τιμής σε συνδυασμό με την αύξηση των εισοδημάτων το νέο έτος, θα κρύψουν τις μεγάλες επιβαρύνσεις στα οικονομικά των νοικοκυριών, μέχρι να φτάσουμε στις Ευρωεκλογές. 

Το μέτρο της μείωσης τιμής 5% έχει διάρκεια έξι μηνών. Όσοι δε, δεν συμμετάσχουν σ΄ αυτό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιο αυστηρούς ελέγχους και ασφυκτικό πρέσινγκ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές - «Χρυσάφι» τα έξοδα μετακίνησης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη, Μεγάλη Εβδομάδα, οι προετοιμασίες και οι αγορές των καταναλωτών για το πασχαλινό τραπέζι. Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να «πιέζει» ...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Φόρτωση άρθρων...