Παρασκευή
31 Μαΐου 2024

Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Πελοποννήσου από τον Daniel

Το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σήμερα σε 6.412 δικαιούχους στις Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημιώσεις από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρη στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από την δέσμευση της Κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30 η Ιουνίου 2024» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας: «συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».

Οι προαναφερόμενες αποζημιώσεις αφορούν τις ζημιές που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» στην Πελοπόννησο τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβάλλεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, και ανέρχεται σε 33,7 εκατ. ευρώ λόγω του βαρύτατου πλήγματος, το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Oι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 384 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο - Μικρή μείωση δανείων

Oι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 384 εκατομμύρια ευρώ, τον Απρίλιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 1.678 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολ...

Ανείσπρακτα ενοίκια: Ποιοι κινδυνεύουν με φόρο μέχρι 45% - Πώς γλιτώνουν την «καμπάνα» οι ιδιοκτήτες

Αντιμέτωποι με φόρο ως και 45% για χρήματα που … δεν εισέπραξαν, βρίσκονται όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν την ατυχία να πέσουν σε «μπαταχτσήδες» νοικάρηδες την περασμένη χρονιά. ...

Φόρτωση άρθρων...