Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Που θα παραμείνει χαμηλός ο ΦΠΑ

Οικονομία

Αύριο, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, κατατίθεται ο προϋπολογισμός για το 2024, και υπάρχουν προβλέψεις για μόνιμο «πάγωμα» του μειωμένου στο 13% ΦΠΑ.

Την Τρίτη καταθέτει στη Βουλή τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2024, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, σε δύο διπλές συνεδριάσεις, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το διάστημα 13-17 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην εκκρεμότητα που υπάρχει με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους, η Κυβέρνηση θέλοντας να δώσει μικρές ανάσες στην κοινωνία λόγω της ακρίβειας, φέρεται να αποφασίζει τα εξής:

Μονιμοποιείται το μέτρο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε μεταφορές (πλην ταξί), το τουριστικό πακέτο, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τα εισιτήρια σε θέατρα και κινηματογράφους.

Ακόμα, διατηρείται για ένα ακόμη εξάμηνο έως τέλος Ιουνίου 2024 τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε καφέ και ταξί.

Επανέρχεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ 24% στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, ροφήματα κ.λπ.) από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Παγώνει» μόνιμα ο μειωμένος ΦΠΑ σε:

  • μέσα μεταφοράς εκτός τα ταξί
  • τουριστικό πακέτο
  • εισιτήρια - κινηματογράφο και θέατρο
  • δίδακτρα - γυμναστήρια και τις σχολές χορού

Άλλο ένα εξάμηνο μειωμένος ο ΦΠΑ

  • Ταξί
  • Καφές

«Ξεπαγώνει» ο μειωμένος ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2024 στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, ανθρακούχο νερό)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...