Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής» - Ποια προϊόντα μπαίνουν

Οικονομία

Το «καλάθι της Σαρακοστής» κάνει πρεμιέρα σήμερα, λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα κι ενώ το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» μπαίνει στην 17η εβδομάδα εφαρμογής του.

Για την περίοδο της Σαρακοστής τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές - π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού.

Παράλληλα και οι σταθερές κατηγορίες του «καλαθιού» αυξάνονται καθώς, είτε μπαίνουν επιπλέον προϊόντα, είτε «διαιρούνται» οι υπάρχουσες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα - Δυνατότητα σύγκρισης τιμών σε 3.000 προϊόντα

Πλήρως αναβαθμισμένη είναι από σήμερα η πλατφόρμα e-Καταναλωτής και είναι διαθέσιμη στους χρήστες του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο, ώστε να μπορού...

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Φόρτωση άρθρων...