Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Σκυλακάκης: Το 75-80% των καταναλωτών επέλεξαν το «πράσινο τιμολόγιο»

Στις μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στα χαμηλότερα τιμολόγια.

«Οι μειωμένες τιμές οφείλονται κυρίως σε 3 λόγους. Στις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, στον ήπιο χειμώνα και βέβαια στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που οδήγησαν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την τιμολόγηση», ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, υπολογίζεται ότι περίπου το 75-80% των καταναλωτών επέλεξαν το «πράσινο τιμολόγιο», ενώ ερωτηθείς πιο επέλεξε ο ίδιος, απάντησε «το πράσινο, γιατί παρότι περιέχει ένα μικρό ρίσκο, εικάζω ότι η τιμή του φυσικού αερίου μπορεί να πέσει ακόμη χαμηλότερα».

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι σύντομα οι μετρήσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ θα γίνονται κάθε μήνα και κατά συνέπεια και οι λογαριασμοί θα εκδίδονται κάθε μήνα. 

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις χρεώσεις των υπόλοιπων υπηρεσιών που βαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο υπουργός.

Όσον αφορά στην επιδότηση θέρμανσης μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ότι η επιδότηση θα γίνει μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα αφορούν τους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Πώς Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έγιναν ηγέτες της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου με ειδική αναφορά στην Ελλάδα αναφέρονται με εκτενές αφιέρωμά τους οι New York Times. Η αμερικανική εφημερίδα κάνει σύγκρ...

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Δυσβάσταχτο το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους ταξιδιώτες

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση στα λιμάνια να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σήμερα, Μεγάλη Τρίτη. Στο λιμάνι του Πειραιά, από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τ...

Ελλείψεις εργαζομένων: Αυτοί είναι οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις

Σε μεγάλο «αγκάθι» για τις επιχειρήσεις σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικά, όσα επεσή...

Φόρτωση άρθρων...