Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές στα κρέατα

Αυξάνονται οι τιμές των κρεάτων, με τους καταναλωτές να έχουν εδώ και καιρό μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει σαφάρι για το απαραίτητο κρέας του εορταστικού τραπεζιού με τις τιμές, προς το παρόν να είναι όπως λένε, σχεδόν απαγορευτικές. 

Ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας έφτασε το 9% για το Νοέμβριο, ενώ τα κρέατα αυξήθηκαν κατά 8,1% μέσα σε ένα χρόνο.

«Ξεκινάμε από 3,5 ευρώ για ένα κοτόπουλο ολόκληρο, ένα κομμάτι κρέατος χοιρινό είμαστε στα 5,98 ευρώ, ένα κομμάτι μοσχαρίσιο χωρίς κόκκαλο είναι στα 11,98 και το εισαγωγής είναι στα 9,98 και το αρνί και το κατσίκι στα 11,98 ευρώ». Σε έλλειψη είναι φέτος η ντόπια γαλοπούλα, ανέφεραν οι κρεοπώλες στο MEGA.

«Yπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω της καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο, γαλοπούλες ντόπιες δεν θα υπάρξουν στην αγορά και αν υπάρξουν θα είναι ελάχιστες, αναγκαστικά φέτος θα δουλέψουμε με εισαγωγής» τόνισε κρεοπώλης.

Πάντως, το κρέας είναι αναπόσπαστο μέρος των εορταστικών τραπεζιών.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα κρέατα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, όσο το ζωικό κεφάλαιο παραμένει χαμηλό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Φόρτωση άρθρων...