Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Συντάξεις: Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από Σεπτέμβριο

Μετά την ένταξη του ΓΛΚ, το σύνολο των πρώην ταμείων θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, τις αιτήσεις συνταξιοδότησης στο πλαίσιο της νέας fast track διαδικασίας.

Από το Φθινόπωρο  αναμένεται κατά πληροφορίες να ενταχθεί το ταμείο του Δημοσίου στο σύστημα της αποκλειστικής υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης με ηλεκτρονικό τρόπο.

Μάλιστα έως τον Σεπτέμβριο η αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο υποβολή αιτήσεων θα επεκταθεί και στις επικουρικές συντάξεις δημοσίου τομέα, καταργώντας χιλιάδες μετακινήσεις στις τοπικές διευθύνσεις του Οργανισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από την 1η Ιουνίου 2022, μόνο μέσω ειδικής e- πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για επικουρική σύνταξη του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ,ΕΤΑΑ).

Με αυτόν τον τρόπο καταργείται η δυνατότητα προσκόμισης με φυσικό τρόπο των δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την υποβολή της αίτησης και μειώνονται δραστικά οι χρόνοι έκδοσης των συντάξεων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια, που πλήττει τα νοικοκυριά, φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν ένα Πάσχα πιο ακριβό από π...

Φόρτωση άρθρων...