Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το «καλάθι του Άη Βασίλη»

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών: "Το καλάθι του 'Άη Βασίλη"».

Στόχος της τροπολογίας είναι η σύσταση και για το έτος 2023, παρατηρητηρίου τιμών με την επωνυμία «Το καλάθι του 'Αι Βασίλη» για παιδικά παιχνίδια, βάσει καταλόγου που αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης οι υπόχρεες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στην Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης της τροπολογίας, με το «καλάθι του Άι Βασίλη» αναμένεται να επιτευχθεί, και για το έτος 2023, ελάφρυνση των πληθωριστικών πιέσεων που υφίστανται οι καταναλωτές μέσω της επαύξησης του ανταγωνισμού μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων που διαθέτουν παιδικά παιχνίδια στους καταναλωτές.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» - Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων - Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Η διακύμανση των τιμών για κρέας, λαχανικά, αυγά, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά

Οι καταναλωτές θα αρχίσουν σιγά σιγά να ετοιμάζονται για το Πάσχα. Στον «χορό» του υψηλού κόστους μπαίνουν αναπόφευκτα και τα ζαχαροπλαστεία, τα οποία έχουν θέσει προς πώληση ήδη τ...

Πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους η Ελλάδα με τα φορολογικά κίνητρα Μητσοτάκη

Η Ελλάδα είναι μία χώρα «με 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, γραφικές παραλίες, αρχαία μνημεία και ήπιους χειμώνες». Και όλα αυτά την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό «όχι μόνο ...

Φόρτωση άρθρων...