Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Χατζηδάκης: Μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και πάλι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Στη συμφωνία για την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας στη Ρουμανία και την Ελλάδα που ανακοίνωσαν Alpha Bank και Unicredit, μία πρωτοβουλία που αλλάζει ριζικά τη δυναμική του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του, αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η πρώτη επένδυση στρατηγικού εταίρου στον τραπεζικό κλάδο, μετά από 17 χρόνια, που δρομολογεί την ταχεία και πλήρη ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, μέσω της πρότασης εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση της UniCredit να επενδύσει στην Alpha Bank. Η σκυτάλη περνάει τώρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα προχωρήσει με βάση το καταστατικό του και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. 

Το γεγονός όμως ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από πολλά χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...