Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Η έξυπνη κίνηση του Μητσοτάκη, επαναστατική γυμναστική από τον Τσίπρα, επιτακτική η ανάγκη για αρραγές εθνικό μέτωπο

- Ανένδοτο κατά των συστημάτων παρακολούθησης και όσων παράκεντρων τα χρησιμοποιούν κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σκιά των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών ο Πρωθυπουργός κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ευελπιστώντας πως η χώρα μας θα είναι η πρώτη που λάβει απόφαση απαγόρευσης τους. Εκτός από την πρόσφατη συνέντευξη του στον ANT1 o ίδιος φρόντισε να το επικοινωνήσει και στο Bloomberg.      

- Στο πεζοδρόμιο βγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας για να στηρίξει τους λαϊκούς αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στην επίσκεψη του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ απηύθυνε κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Βέβαια, όταν ο ίδιος ήταν στην εξουσία όλα αυτά τα είχε ξεχάσει και πέρναγε τους νόμους της Τρόικας τον έναν μετά από τον άλλο, εις βάρος κατά κύριο λόγο εκείνων που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.        

- Πάντως οι Συριζαίοι δίνουν τα ρέστα τους για την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς πιστεύουν πως αυτό το θέμα μπορεί να πλήξει την Κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Είναι δε τόση μεγάλη η αγωνία τους να το πετύχουν, που βγαίνουν σε καθημερινή βάση στα τηλεοπτικά πάνελ και πετάνε ένα σωρό φωτοβολίδες χωρίς καμία τεκμηρίωση. Λέγε λέγε σε λίγο θα τα πιστέψουν και οι ίδιοι…  Όσο για τα σενάρια περί πρότασης μομφής στον Πρωθυπουργό, αυτά μάλλον θα παραμείνουν στο συρτάρι μέχρι τις εκλογές.        

-Και μια και αναφερόμαστε στο θέμα των ημερών, αξίζει κανείς να σημειώσει πως το ΠΑΣΟΚ διατηρεί  πιο σοβαρή στάση από το Σύριζα εμμένοντας στη «γραμμή», για τους λόγους που ο Νίκος Ανδρουλάκης επελέγη για παρακολούθηση. Είναι ένα εύλογο ερώτημα, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα, δύσκολα θα απαντηθεί ή καλύτερα ποτέ. Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από το ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να ανακάμψει μέχρι τις εκλογές.            

- Οι επόμενοι μήνες είναι πονηροί, αφού ο Ερντογάν έχει χάσει εντελώς το μέτρο, ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα στην γείτονα ποντάρουν στον ανθελληνισμό. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στο εσωτερικό της χώρας τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση, γιατί τα ευαίσθητα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Το εθνικό μέτωπο πρέπει να παραμείνει αρραγές και οι κοκορομαχίες να περιοριστούν για να μην στέλνουμε λάθος μηνύματα και στους γείτονες-ταραξίες.       
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Φόρτωση άρθρων...