Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Επιτακτική ανάγκη η σωστή οδική συμπεριφορά, πρόκληση η υπόθεση της «Κιβωτού», χαμός στην Ευρώπη για ενέργεια

- Η οδική αγωγή είναι ένα τεράστιο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά κάθε ελληνική οικογένεια. Καθημερινά παρακολουθούμε ρεπορτάζ που αφορούν θύματα εξαιτίας κάποιου τροχαίου ατυχήματος και δυστυχήματος. Από τη μία πλευρά καλούνται όσοι πιάνουν το τιμόνι στα χέρια τους να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης, αλλά και εκείνοι που πορεύονται πεζοί να τηρούν τους κανόνες. Δεν μπορεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2022 να θρηνούμε τόσους αθώους ανθρώπους στο βωμό της ασφάλτου και των πεζοδρομίων.         

- Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού προκαλούν την κοινωνία και αποδεικνύουν πως η έλλειψη ελέγχου στο δημόσιο βίο και η ατιμωρησία για μεγάλο χρονικό διάστημα συνιστούν παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας. Όλα αυτά που έρχονται στο φως μας κάνουν και αναρωτιόμαστε πως ξέφευγαν διαρκώς από την αντίληψη των αρχών οι υπεύθυνοι της δομής, στους οποίους αποδίδονται βαριές κατηγορίες. Δεν συνάδει δε στη λειτουργία τους ο πολυτελής βίος και τα χλιδάτα SUV.      

- Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρήσαμε δημοσιεύματα, σύμφωνα με οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να βελτιώσει το προφίλ του, να το κάνει πιο μετριοπαθές, ώστε να απευθυνθεί στη μεσαία τάξη ενόψει της κρίσιμης μάχης. Δεν φτάνει βέβαια ο ήπιος πολιτικός λόγος, αλλά και στοχευμένες δράσεις που θα αγγίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία των πολιτών που στα χρόνια της κρίσης πλήρωσε τη νύφη και το λογαριασμό. Εκτός των άλλων, η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών έχει διαρραγεί από την περίοδο της φοροεπιδρομής Τσίπρα 2015 έως 2019,πληγές που είναι δύσκολο να επουλωθούν.               

- Εντύπωση προκάλεσε η κάθοδος πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στην Πάτρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να αναδείξουν κάθε πτυχή του κυβερνητικού έργου και δεν πρόκειται να χάσουν καμία ευκαιρία! Σε κάθε περίπτωση έχουν πράγματα να προβάλλουν και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και κρίσιμη χρονική περίοδο να πείσουν τους πολίτες, ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.      

- Άνω κάτω έχει γίνει η Ευρώπη με το περιβόητο πλαφόν στο φυσικό αέριο. Η δυσκολία στο να βρεθεί ο κοινός τόπος είναι ότι ουσιαστικά οι Βρυξέλλες είναι αντιμέτωπες με 27 διαφορετικές ενεργειακές πολιτικές. Η μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία, με ευθύνη συγκεκριμένων χωρών, όπως η Γερμανία, ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας για την εξεύρεση των κοινά αποδεκτών και βιώσιμων λύσεων. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έκανε το χρέος της και κατέθεσε πολύ έγκαιρα πρόταση με μέτρα που απαντούν αν όχι ολιστικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προκλήσεις των επόμενων μηνών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...