Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Το καλάθι του νοικοκυριού και ο αντίκτυπος στους καταναλωτές, το άσπρο μαύρο κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, η ώρα των διλλημάτων

- Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί σχετικά με την πρωτοβουλία για το «καλάθι του νοικοκυριού». Από την μέχρι στιγμής εφαρμογή του μέτρου μπορεί να συμπεράνει κανείς, ότι πολλοί καταναλωτές δείχνουν προτίμηση στα προϊόντα που εντάσσονται εκεί, καθώς διασφαλίζουν χαμηλότερες τιμές. Μία άλλη παράμετρος που αξίζει να τονιστεί είναι ότι με το επίμαχο μέτρο ενισχύεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τσέπη του καταναλωτή.      

- Σταθήκαμε σε ένα απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του κ. Τσακαλώτου, σύμφωνα με το οποίο η Κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν μοιράζει την ανάπτυξη δίκαια. Μίλησε δε για τη δεξιά τακτική, η οποία προβλέπει μείωση των φόρων μόνο για τους δικούς της… 
Ρε παιδιά έλεος, υπάρχουν άλλα θέματα να κάνετε αντιπολίτευση, αλλά δεν γίνεται το άσπρο-μαύρο όταν π.χ μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κυρίως στις λαϊκές γειτονιές ή όταν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός. Μ’ αυτόν τρόπο δεν πείθεται κανένας….      

- Είχαμε έγκαιρα αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας ταράξει στα διλήμματα από εδώ και στο εξής. Η σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται αναπόφευκτη στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, καθώς οι πολιτικές αναλύσεις στην Πειραιώς, τη συνδέουν με την προσπάθεια προσέγγισης των αναποφάσιστων. Αυτό είναι σωστό από την άποψη ότι πολλοί είναι οι μετριοπαθείς πολίτες που παρά την όποια δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, θα κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον Τσίπρα και για το ενδεχόμενο να ανέβει για δεύτερη φορά τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου.     

- Οι τραγικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού έφερε στο φως δομικά προβλήματα που αφορούν κυρίως στη λειτουργία αυτών των δομών και την άσκηση ελέγχου από την οργανωμένη Πολιτεία. Σε αλλεπάλληλα ρεπορτάζ ακούσαμε για την μετάθεση ευθυνών σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία αυτού του οργανισμού, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχε μετατραπεί σε κολαστήριο για αθώες ψυχές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολιτική ευθύνη, ανεξάρτητα αν κάποιος έχει το θάρρος να την αναλάβει ή όχι.        

- Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολιτική κατάσταση στη Βρετανία, καθώς φαίνεται πως το Brexit εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις στο νησί. Μπορεί οι θιασώτες της φυγής του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε να μην θέλουν να παραδεχτούν το λάθος τους και τις αρνητικές συνέπειες που αυτό έχει προκαλέσει, αλλά ένα κομμάτι της κοινής γνώμης έχει ήδη αντιληφθεί πως ούτε η Αγγλία μπορεί να αδιαφορήσει για ότι συμβαίνει στην Ευρώπη, αλλά ούτε οι Βρυξέλλες δύνανται να αγνοήσουν τα όσα διαδραματίζονται στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα στη Σκωτία, όπου το ενδεχόμενο για ένα νέο δημοψήφισμα επί του ερωτήματος της ανεξαρτησίας παραμένει ανοιχτό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Λατινοπούλου πετάει στα σύννεφα: «Ταυτίζομαι με τη Λεπέν, είμαστε και οι δύο κεντροδεξιές» - Μήπως ξέχασε πως η Λεπέν είναι ακροδεξιά;

«Πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας», υποστήριξε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή του protothema.gr «Πρώτη Λέξη». ...

Φόρτωση άρθρων...