Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Γαλάζια συσπείρωση και αυτοδυναμία, το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, η παγίδα του συμψηφισμού

Front Lines

-  Οι πάντες στο γαλάζιο στρατόπεδο κινούνται πλέον σε τροχιά εκλογών και σε ολόκληρη τη χώρα κινητοποιείται ο μηχανισμός, δηλαδή τα στελέχη που τη δύσκολη ώρα έβγαζαν πάντα «τα κάστανα από τη φωτιά». Ο στόχος της αυτοδυναμίας συνιστά στην πραγματικότητα ένα μεγάλο στοίχημα, γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να περισσεύει στην προσπάθεια αυτή. Όπως λένε και πολλοί μπαρουτοκαπνισμένοι νεοδημοκράτες, «καλό και το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και στην αριστερά, αλλά χωρίς τους σίγουρους δουλειά δεν γίνεται».   

- Στα ύψη έχει σηκώσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ημερών, δηλαδή την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Βέβαια ξέχασαν να πουν στην κοινή γνώμη τι ακριβώς έκαναν εκείνοι, ή για να ακριβολογούμε, τι δεν έκαναν όταν βρίσκονταν επί τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η δομική αντιπολίτευση στις μέρες μας δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο.

- Η τακτική που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα, να απαντά δηλαδή με αντίστοιχα παραδείγματα του Σύριζα στις υποθέσεις διαφθοράς είναι αμυντική, αλλά και επίφοβη. Όσοι ψελλίζουν, βλέποντας κρούσματα που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κεντροδεξιάς, ότι «αυτά πάντα γίνονταν» διολισθαίνουν σε έναν αχρείαστο συμψηφισμό, κινδυνεύοντας να στείλουν στην κοινή γνώμη το λάθος σήμα ότι «όλοι οι ίδιοι είναι», με ότι αυτό σημαίνει για την επιρροή στην εκλογική συμπεριφορά κυρίως των νέων και των αναποφάσιστων.     

- Μπορεί το θέμα της έλλειψης των φαρμάκων να έχει σηκώσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, ωστόσο φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη χώρα, αλλά είναι πανευρωπαϊκό. Μάλιστα σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ σε έγκυρα διεθνή μέσα, αναμένεται μέσα σε περίπου ένα μήνα να αποκατασταθεί η τάξη με τα αντιβιοτικά και αυτά να επιστρέψουν στα ράφια των φαρμακείων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη.     

- Με δεδομένη την διαρκή τουρκική προκλητικότητα χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ώστε οι Τούρκοι να μην βρουν την ευκαιρία να κλιμακώσουν… Κατανοητές οι κοκορομαχίες ανάμεσα στα κόμματα, αλλά όταν κάτι αφορά στην πατρίδα αυτά πρέπει να μπαίνουν στην άκρη. Συνεπώς κάποια ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους στην διάρκεια των εκλογών, έστω και με υπηρεσιακό ρόλο οι κ.κ. Δένδιας και Παναγιωτόπουλος κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...