Πέμπτη
28 Σεπτεμβρίου 2023

Η μάχη για την νεολαία, αναγκαία τα έργα για το σιδηρόδρομο, η καθημερινότητα και οι αναποφάσιστοι

- Η νεολαία αποτελεί ένα ελκυστικό target group για τους δύο βασικούς μονομάχους των Εθνικών Εκλογών. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους δράσεις που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στις μικρότερες ηλικίες. Σίγουρα η ψήφος των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 είναι ένα σημείο κλειδί για το αποτέλεσμα το βράδυ της 21ης Μαΐου. Γι’ αυτό τα stories στο tik tok, οι κουβέντες με τους νέους στις πλατείες και ένα ελαφρύ ποτό στα μπαράκια μπήκαν δυναμικά στην ατζέντα του προεκλογικού αγώνα.        

- Από τα ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων στα κεντρικά δελτία ειδήσεων έχει γίνει αντιληπτό πως το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας δεν είναι έτοιμο σε ολιστική βάση για να λειτουργήσει. Δεν είναι μόνο η τηλεδιοίκηση που βάζει θέμα ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά και άλλα προβλήματα στο περιφερειακό δίκτυο, όπως χαλασμένα καλώδια στις σήραγγες, παλαιότητα των γραμμών και άλλα που επιτάσσουν επιτάχυνση των έργων για ένα σύγχρονο ελληνικό σιδηρόδρομο.      

- Τα θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης επιχειρεί να διατηρήσει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά της παραίτησης του κ. Τζανερίκου από το Σώμα. Εξάλλου, στην Κουμουνδούρου έχουν φτιάξει ένα ολόκληρο σχετικό αφήγημα, επιχειρώντας να χτυπήσουν τη Νέα Δημοκρατία στο μαλακό υπογάστριο της. Οι μετρήσεις δείχνουν πάντως πως δεν έχουν καταφέρει και πολλά μέχρι σήμερα, αν και τον τελευταίο λόγο έχουν οι πολίτες, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη.   

- Η καθημερινότητα, η ασφάλεια και η ακρίβεια είναι τρία σημεία που θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην τελική επιλογή των ψηφοφόρων στις 21 Μαΐου. Ειδικά για εκείνους που ανήκουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο. Όπως συνηθίζεται ένα μεγάλο μέρος εξ’ αυτών θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα, για αυτό και η μάχη για την προσέλκυση τους θα συνεχιστεί μέχρι τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης.     

- Που θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη, εφόσον αυτό δεν κατέλθει στις εθνικές εκλογές; αναρωτιούνται πολλοί δημοσιογράφοι και όχι μόνο. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ένα ελάχιστο ποσοστό εξ αυτών θα κατευθυνθεί προς το κυβερνών κόμμα, ενώ τη μερίδα του λέοντος διεκδικούν η Ελληνική Λύση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί απορία, καθώς οι οπαδοί του μορφώματος θα θελήσουν να λειτουργήσουν τιμωρητικά προς την Κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δρυμιώτης: Εκτιμώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό

Τις προβλέψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις έκανε ο Ανδρέας Δ...

Πέτρος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) για Φίλη: Όταν ένα στέλεχος δεν δέχεται τον αρχηγό του θέτει εαυτόν εκτός κόμματος

Αιχμές για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη άφησε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, Πέτρος...

Φόρτωση άρθρων...