Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πυρετώδεις γαλάζιες προετοιμασίες, άμεση στήριξη των νοσοκομείων, αυτοακυρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ

Front Lines

- Ανεβάζει ολοένα και περισσότερο στροφές η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για ένα βαρύ και στοχευμένο πρόγραμμα περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ετοιμασίες για την Κυριακή των εκλογών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ η έμφαση δίνεται και στη στελέχωση των εκλογικών κέντρων με τον απαιτούμενο αριθμό εκλογικών αντιπροσώπων.  Είναι σίγουρα μια πτυχή του εκλογικού αγώνα ιδιαίτερα κρίσιμη.  

- Είναι εντελώς απαράδεκτο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που έχει καταγράψει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, να παρατηρείται σε κάθε εφημερία νοσοκομείων μια απίστευτη κατάσταση με τα ράντζα. Επιτέλους, ας γίνουν και οι απαραίτητες προσλήψεις, αλλά και τη διοίκηση των νοσοκομείων να την αναλάβουν τεχνοκράτες με μακρά εμπειρία και όχι επιλαχόντες πολιτευτές που νοιάζονται μόνο για το πολιτικό τους μέλλον.  

- Όλα τα είχε η Κυβέρνηση τα μπλόκα των αγροτών της έλειπαν και μάλιστα λίγο πριν στηθούν οι κρίσιμες κάλπες. Οργανώσεις αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του αρμόδιου υπουργείου και κυρίως για το κόστος παραγωγής που έχει γίνει δυσβάστακτο. Η αλήθεια είναι ότι σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουν ασχοληθεί, όσο θα έπρεπε, με την αγροτική ανάπτυξη και αυτό ο κόσμος της υπαίθρου το λαμβάνει σοβαρά υπόψη.     

- Θα μας τρελάνει ο Αλέξης Τσίπρας εντελώς. Την περασμένη Παρασκευή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ζήτησε σεβασμό στους θεσμούς και τη δημοκρατία και χθες σε μια ακατανόητη κίνηση αποφάσισε το κόμμα του να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι τις εθνικές εκλογές. Πολλοί αναρωτιούνται που αποσκοπεί αυτή η κίνηση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι έχει καταλάβει πως θα χάσει τις εκλογές και ανταγωνίζεται το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25…      

- Στα κάγκελα βρίσκονται τα συνδικάτα στη Γαλλία για τις διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι διαδηλώσεις δίνουν και παίρνουν και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή. Ο Πρόεδρος Μακρόν τα έχει βρει σκούρα, καθώς στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που ανήκουν στην ευρύτερη κεντροδεξιά. Οι συνδικαλιστές του Παρισιού παίρνουν όπως φαίνεται πιο σοβαρά το ρόλο τους από τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...