Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η ασφάλεια των πολιτών σε πρώτο πλάνο και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου

- H κατάσταση με την εγκληματικότητα έχει ξεφύγει εντελώς. Σε καθημερινή βάση το αστυνομικό ρεπορτάζ ασχολείται με περιστατικά σε ολόκληρα τη χώρα, με τους πολίτες να βιώνουν αίσθημα ανασφάλειας κυρίως στα αστικά κέντρα. Οι προσπάθειες της αστυνομίας είναι φιλότιμες, αλλά δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και μετά τις εθνικές εκλογές χρειάζεται να εκπονηθεί ένα σοβαρό σχέδιο εμπέδωσης της κοινωνικής ειρήνης παντού με σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη. Γιατί όπως και να το κάνουμε ασφάλεια σημαίνει ελευθερία.            

- Ένα άλλο προφίλ επιχειρεί να λανσάρει ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα, επιχειρώντας προφανώς να κάνει ένα άνοιγμα και σε άλλους ψηφοφόρους. Πρώτα η επιλογή της κας. Τσαπανίδου, μετά οι προτάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσωπα εκτός Σύριζα για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Η χθεσινή βραδιά επεφύλασσε βόλτα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις στενές του συνεργάτιδες Τσαπανίδου και Σβίγγου. Σωστές κινήσεις, αλλά μάλλον άργησαν….         

- Μεγάλο είναι το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει τις δυνάμεις της στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Θέματα όπως το Σκοπιανό, η άνοδος του Βελόπουλου, ακόμα και, όπως μαθαίνουμε, η αποστασιοποίηση στελεχών με μακρά εμπειρία αναμένεται να επηρεάσουν τη δυναμική της γαλάζιας παράταξης. Πρόκειται σίγουρα για τρεις συνολικά περιφέρειες που θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.     

- Μια και αναφερθήκαμε στον κ. Βελόπουλο, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη μετά από αρκετό καιρό. Ο πρώην αρχηγός του ΛΑΟΣ έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ έριξε τα βέλη του στον Πρόεδρο της Ελληνική Λύσης. Για όσους βέβαια γνωρίζουν από που ξεκίνησε πολιτικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τη σχέση του με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν τους προκαλεί έκπληξη ούτε το timing ούτε τα λεγόμενα του. Όπως και να το κάνουμε, το αίμα νερό δεν γίνεται.            

-Διαφορετική στάση τηρούν οι χώρες της Ε.Ε απέναντι στο θέμα περαιτέρω εξοπλισμού της Ουκρανίας. Σε μία δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την έκβαση του πολέμου, Γερμανία και Γαλλία ετοιμάζονται να στηρίξουν ακόμα περισσότερο το Κίεβο. Στην αντίπερα όχθη, καταγράφονται και άλλες προσεγγίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μέτωπο Αυστρίας-Ουγγαρίας, χώρες που απορρίπτουν κάθετα την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την ανάμειξη τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...