Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ξεκινά περιοδείες ο Μητσοτάκης, το ρίσκο Ανδρουλάκη, συνεχίζονται οι τραπεζικές αναταράξεις

- Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη γαλάζια κομματική οργάνωση για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λαμία το απόγευμα της Δευτέρας. Τα τηλέφωνα και τα sms έχουν πάρει φωτιά και η Πειραιώς προσδοκά σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, σε μια στιγμή που οι αντοχές της κυβερνητικής παράταξης δοκιμάζονται. Ας μην ξεχνάμε ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Ρούμελης είναι από τις πρώτες του εξορμήσεις του στην περιφέρεια, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.    

-Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την επιλογή του να αποκλείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό σε περίπτωση συμμαχικής Κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία πήρε ένα ρίσκο. Η αναστάτωση που προκλήθηκε στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη είναι μεγάλη, καθώς ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ καλοβλέπει το σενάριο της συγκυβέρνησης. Δεν είμαστε βέβαιοι αν του βγει, ή αν θα εμμείνει σ’ αυτήν τη θέση μέχρι τέλους, μετά τις εκλογές.

- Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στη μαθητική παρέλαση για την 25 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Τα τρία χρόνια της πανδημίας είχαν περιορίσει σημαντικά τους Έλληνες που τώρα βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκ του σύνεγγυς και με πολύ καλό καιρό τις εορταστικές εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία τουριστών που βρήκαν την  ευκαιρία να αποθανατίσουν τις στιγμές εθνικής υπερηφάνειας για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους.  

- Σκληρή είναι η εκλογική μάχη που θα δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν με τον αντίπαλο του Κιλιντσάρογλου τον Μάιο στη γείτονα χώρα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται πίσω και πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένος έδαφος. Βέβαια, στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι ξέρει να δίνει τη μάχη και να την κερδίζει. Οι δυνάμεις του αλλά και η ανθεκτικότητα του θα δοκιμαστούν για μια ακόμη φορά με αβέβαιο το αποτέλεσμα.         

-  Μέσα στο σκηνικό αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από τις αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα σε ΗΠΑ και Ελβετία, ήρθε και η χθεσινή πτώση της μετοχής της Deutsche Bank να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ανησυχία και στο ευρωπαϊκό έδαφος. Τι συμβαίνει άραγε; Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα κρίση; Αν και η αλήθεια είναι ότι είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζεται τώρα η Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...