Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι λάθος επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ο χρόνος των Εκλογών

- O Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί το πολιτικό του κεφάλαιο με κάθε τρόπο, γι’ αυτό εκτός από τις περιοδείες, ξεκίνησε και ένα κύκλο εμφανίσεων στα ΜΜΕ, αρχής γενομένης στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη. Με δεδομένο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, ο Πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, για να περάσει τα μηνύματα του και κυρίως να πείσει εκείνους που κάνουν δεύτερες σκέψεις μετά το δυστύχημα των Τεμπών.   

- Στις Βρυξέλλες στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας, όπου αύριο ξεκινά ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με πλούσια ατζέντα. Οι εξελίξεις στο ενεργειακό, η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και η Ουκρανία είναι ανάμεσα  στα θέματα που θα κυριαρχήσουν. Ειδικά για το Ουκρανικό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δίνουν έμφαση στην επιβολή των κυρώσεων στη Ρωσία, την ώρα που οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο μαίνονται με σφοδρότητα.      

- H ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δώσει άφεση αμαρτιών στον κ. Πολάκη και να τον εντάξει στα ψηφοδέλτια του. Γι’ αυτό θα κριθεί από τους ίδιους τους πολίτες την ώρα της κάλπης. Αξίζει ωστόσο να σταθούμε στο εξής σημείο. Την ώρα που η Κυβέρνηση καταγράφει φθορά εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη και ένα κομμάτι των μετριοπαθών ψηφοφόρων έχει μετατοπιστεί στους αναποφάσιστους, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην αριστερή στροφή του. Τα συμπεράσματα δικά σας…    

- Ο χρόνος για την ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας των εθνικών εκλογών μετρά αντίστροφα. Αν και η Κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στη διαχείριση του θέματος των Τεμπών και της δύσκολης επόμενης μέρας, εντούτοις στα ανώτερα κλιμάκια εξετάζουν όλα τα δεδομένα πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την κρίσιμη Κυριακή. Η 21η Μαΐου "παίζει", αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και άλλες ημερομηνίες. Σε κάθε περίπτωση λίγο πριν το Πάσχα η εικόνα θα έχει ξεκαθαρίσει.  

- Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ρεπορτάζ στο γερμανόφωνο τύπο για την επικείμενη αλλαγή στάση της Τουρκίας για τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία. Μέχρι τώρα η Άγκυρα έπαιζε το παιχνίδι «και με τον κλέφτη και με τον νοικοκύρη». Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ο Ερντογάν το ξανασκέφτηκε, αφού οι σεισμοί άλλαξαν τα δεδομένα και η χώρα του περιμένει βοήθεια από τους Ευρωπαίους. Κι όπως μαθαίνουμε η Ε.Ε ασκεί μεγάλη πίεση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...