Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Λύση για τις σχολές θεάτρου αναζητά η Κυβέρνηση, μπαράζ εξαγγελιών με κοινωνικό πρόσημο, σε εξέλιξη η μάχη της λίστας

- Λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε το ΠΔ για τις σχολές θεάτρου θα επιχειρήσει να βρει σήμερα ο Πρωθυπουργός. Το μεσημέρι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου οι εκπρόσωποι του κλάδου για να πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους. Επειδή δε οι εκλογές πλησιάζουν, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και μια θεαματική αλλαγή στη στάση της Κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες ασκούν μεγάλη επιρροή στην κοινωνία.    

- H αντίστροφη μέτρηση για τις Εθνικές Εκλογές έχει αρχίσει και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει η Κυβέρνηση με τις συνεχείς εξαγγελίες. Η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει μάλλον μουδιασμένα το μπαράζ εξαγγελιών με κοινωνικό πρόσημο και σπεύδει να τονίσει ότι είναι προεκλογικές. Επί της ουσίας δεν έχει άδικο, αλλά σε αυτές τις δύσκολες για την κοινωνία εποχές οποιαδήποτε οικονομικής φύσεως στήριξη θα έχει θετικό αντίκτυπο.   

-Εκτός από τους πλειστηριασμούς που παραμένουν μια βραδυφλεγής βόμβα, υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που αφορά πολλά νοικοκυριά και σχετίζεται με τα χρωστούμενα στην εφορία. Η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και μετέπειτα η ακρίβεια έχουν προκαλέσει αναταράξεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η απόφαση για τη δυνατότητα περισσότερων δόσεων, δεν λύνει το πρόβλημα απλά το μεταθέτει για μετά τις εκλογές.    

- Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του νεοδημοκρατικού ρεπορτάζ φαίνεται να λείπουν τα ηχηρά ονόματα που προωθούνται για τις λίστες του κυβερνώντος κόμματος. Υπάρχει διάθεση ανανέωσης, αλλά αυτό σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι να στηθούν οι κάλπες, δεν μπορεί να προκαλέσει δραματικές αλλαγές στη σύνθεση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

- Στην αντίπερα όχθη, ο Σύριζα, όπως πληροφορείται η στήλη, έκανε σημαντικά ανοίγματα και σε πρόσωπα που βρίσκονται εκτός των τειχών, δεξιά και αριστερά. Το ποια ήταν η ανταπόκριση θα φανεί με την ανακοίνωση των ονομάτων σε λίγες μέρες. Πάντως από τη στιγμή που το κόμμα δεν έχει αναπτύξει δυναμική για την πρώτη θέση, τότε δύσκολα θα τα καταφέρει να κάνει ηχηρές μεταγραφές. Οψόμεθα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...